O le nofo i se tulaga "lelei" e matua tiga ai lou tua

O le a le tulaga lelei?Luatogi: o le curvature physiological o le tui ma le mamafa i luga o disks.
 
Afai e te vaʻavaʻai totoʻa i se faʻataʻitaʻiga o le auivi o le tagata, o le a e vaʻaia aʻo saʻo saʻo mai le pito i luma, o le itu o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi S-curve faʻaumiumi umi, lea tatou te taʻua o le physiological curve.
 
O le tuasivi o se tagata matua e faia i le 24 o lo'o fa'apipi'i fa'alava ivi, o le sacrum, ma le ivi si'usi'u.O sooga cartilaginous i le va o vetebrae e lua lata ane e taʻua o intervertebral discs.O le taua o le intervertebral disc, o le mea moni, e mafai ai e le vetebrae ona i ai se tikeri o le gaioiga, lea e faʻaalia ai lona taua.

1

Atonu na e oʻo i lenei mea:aonofo, o le a le iloa e le tino le vaivai, seia oʻo i le puimanava o loʻo "mau" i le nofoa,ma oeo le a iloa ai o le tui ua leiloa lona curvature masani physiologicalafeapa'iinglau back.I le taimi lea, o lo'o fa'asalalauina se fa'alavelave fa'aletonu i luga o le tisiketi.I le taimi umi, o le a faʻaleagaina ai, ma faʻapea ona aʻafia ai le maualuga o le gaioiga o le vertebrae, o taunuuga e mafai ona mafaufauina.
 
O nisi tagata e fiafia e tuu o latou lima i luma o le komepiuta ma faapupuu i luga.O lenei gaioiga o le a faʻapipiʻi tele ai le vertebrae thoracic, o le curvature o le tui vavalo e faʻaitiitia, lea e faʻaititia ai le lumbar curve ma saʻo tele.Mo se taimi umi, e mafai foi ona mafua ai faʻafitauli lumbar.

2

O le mea e taʻua o le nofo lelei o le faʻatumauina o le curvature masani o le physiological o le tui o le tino, e maua ai le mamafa sili ona talafeagai, tufatufaina i luga o le intervertebral disc i le va o le vertebrae, i le taimi lava e tasi, o le tufatufaina atu o le mamafa talafeagai ma le tutusa o le mamafa. i luga ole aano o maso ua pipii.

3

I le faaopoopo atu i le tulaga lelei, e tatau ona e maua oe lava senofoa ofisa ergonomic.
O le galuega autu a lenofoa ergonomico le tu'uina atu lea o le lagolago fa'avae mo le puimanava e ala i le fa'aogaina o lelumbarlagolago.E ala i le faapaleniina o le malosi, o le pito i tua o loʻo tuʻuina atu ai se faʻailoga S-foliga i tua o le nofoa, faʻaitiitia ai le mamafa o le lumbar spine seia oʻo ina latalata i le tulaga masani.I le faaopoopo atu i le i ai o le lagolago lumbar, o le mamanu curved o le pito i tua o le nofoa e sili atu ona fetaui ma le tulaga masani o le tino o le tagata, sili atu.

 


Taimi meli: Nov-15-2022