Mea lilo mo le fa'atulagaina o le ofisa

Atonu na e aʻoaʻoina ni faʻamatalaga lautele mo se tulaga sili atu le ofisa mai tala eseese i luga ole laiga.

Ae ui i lea, e te iloa lelei le faʻatulagaina lelei o lau kesi ofisa ma le nofoa mo se tulaga sili atu?

1

GDHEROo le a avatu ia te oe mea lilo e FA.

Fetuuna'i lou nofoa i le maualuga e mafai ai.

Fa'aaoga se pa'u vae e lagolago ai ou vae.

Su'e lou papa i le pito i tua.

Tuu le nofoa ia latalata i le kesi.

2

Sei o tatou faamatala atu na mea lilo TASI I LE TASI.

1. Fa'atulaga lou nofoa i le maualuga e mafai ai.

Atonu o le mealilo sili lea ona taua e uiga i le tulaga lelei o le ofisa.O le tu'u i lalo o le nofoa o le mea sese masani lea tatou te va'aia i fale faigaluega.

Soo se taimi lava e iai sau nofoa maualalo, e fa'asolo maualuga le kesi o lau ofisa.O le mea lea, e tumau pea le maualuga o ou tauau i taimi uma o le ofisa.

Mata e mafai ona e vaai faalemafaufau i le fufusi ma le vaivai o ou tauau e siitia ai maso?

3

2. Fa'aaoga se pa'u vae e lagolago ai ou vae.

Talu ai ua matou siitia le nofoa i le laasaga muamua, o le vae vae e taua tele mo le tele o tagata (sei vagana ai i latou e matua uumi vae) e faʻaitiitia ai le faʻalavelave maualalo.

E uiga uma i le paleni filifili masini.A e nofo maualuga ae leai se lagolago e maua i lalo o vae, o le malosi o le tosoina o lou vae o le a faʻaopoopoina i lalo le vevesi i lou tua.

3. Sii lou papa i le pito i tua.

O lo tatou lumbar spine ei ai se pi'o masani e ta'ua o lordosis.I le tulaga o le faatumauina o le lumbar lordosis masani, o le faʻanofoina o ou papa i tua i tua o le nofoa o se fofo sili ona aoga.

Afai o le nofoa ua mamanuina i le lumbar support curve, o lou tua maualalo o le a matua malolo pe a uma ona sui le papa i tua.A leai, faamolemole ia na o se aluga manifinifi i le va o lou tua maualalo ma le nofoa tua.

4. Tuu le nofoa ia latalata i le kesi.

O le mealilo taua lona lua e uiga i le tulaga lelei o le ofisa.O le tele o tagata e setiina a latou ofisa faigaluega i se auala sese ma taofi o latou lima i se tulaga agai i luma.

Toe fo'i, ose fa'afitauli fa'aletonu ole masini.O le faaumiumi o le aapa atu i luma o le lima e mafai ona faateleina ai le te'a o maso o loo i le ogatotonu o le vaega o le scaular (e pei o le va o le tui ma le scapular).O le i'uga, e tupu ai le tiga i le ogatotonu o tua i tafatafa o le scapular.

I le aotelega, sili atu le tulaga o le ofisa e faʻalagolago i le malamalama lelei o le paleni masini tagata.


Taimi meli: Iul-06-2023