Iloiloga tulaga nofo ofisa

E tolu ituaiga autu o le nofoa o le ofisa: faʻalagolago i luma, faʻasaga i luga ma faʻalagolago i tua.

1. O le fa'asaga i luma o se tu masani lea mo tagata faigaluega o le ofisa e fa'agaoioia meafaigaluega ma le kesi.O le tu o le tino e faʻasaga i luma o le a faʻasaʻo ai le lumbar spine o loʻo faʻaoso i luma, e oʻo atu i lona punou i tua.Afai e faʻaauau pea lenei tulaga, o le a aʻafia ai le curvature masani o le thoracic ma le cervical vertebrae, ma iu ai ina tupu aʻe i se tulaga hunchback.

2.O se tulaga nofo sa'o o se tasi lea e sa'o ai le tino, ma le tua e malolo malie i tua o le nofoa, o le mamafa o lo'o tufatufaina tutusa i luga o le intervertebral plate, o le mamafa e tutusa tutusa e le pelvis, ma le ulu ma tino e paleni.O se tulaga lelei lea e nofo ai.Ae ui i lea, o le nofo i lenei tulaga mo se vaitaimi e mafai foi ona mafua ai le mamafa tele i le lumbar spine.

3. Fa'atu i tua le fa'anofonofo o le fa'anofonofo soo i le galuega.Pe a faalagolago le tino i tua e tausia e uiga i le 125 ° ~ 135 ° i le va o le tino ma ogavae, o le tulaga nofo foi e matele atu i le sulugatiti masani punou.

syredf (1)

Ma o se tulaga nofo lelei o le faʻatumauina o ou ogavae ma faʻapipiʻi i luga o le fola.Ina ia puipuia le pito i luma o le tulivae o le ogavae e tauaveina le mamafa tele, i le mamanu o le nofoa ofisa, maualuga nofoa i luga o le mafanafana o tagata e matua taua lava.O le maualuga o nofoa e faasino i le mamao i le va o le pito sili ona maualuga i luma o le itu tutotonu o le nofoa nofoa ma le eleele.E fetaui ma mea e fua ai fua o tagata: tamai povi fa'atasi ai ma le maualuga o vae.

syredf (2)

Fuafuaga nofoa o le ofisa talafeagaie mafai ona faʻatagaina tagata o ituaiga tino eseese e maua le lagolago talafeagai i tulaga eseese, i le mamao e mafai ai e faʻatumauina le curvature masani o le tui, ina ia faʻaitiitia ai le mamafa o maso tua ma lumbar spine.O le ulu ma le ua e le tatau ona faʻafefe tele i luma, a leai o le a faʻaleagaina le vebrabra cervical.O le sulugatiti e tatau ona i ai se lagolago talafeagai e faʻaitiitia ai le mamafa o le puimanava ma le manava.

Afai la e le sa'o le tu po'o le fa'atulagaina lelei o le nofoa o le ofisa, e ono afaina ai le tino o le tagata.Ina ia mafai e tagata faigaluega ofisa i se siosiomaga maloloina ma le mafanafana o le ofisa, anofoa ofisa ergonomice faapitoa le taua!


Taimi meli: Mati-01-2023