Evolution of the office chair in the 19th century

Nofoa ofisae pei o seevae, o le mea lava e tasi tatou te faʻaaogaina le tele o taimi, e mafai ona faʻaalia ai lou faʻasinomaga ma lou tofo, afaina ai lou lagona o le tino;O le eseesega e mafai ona tatou ofuina seevae eseese e faigaluega ai, ae naʻo le nofoa o le ofisa e saunia e le pule.

Na e masalomia ea o le mafuaʻaga o lou tiga i tua o le foliga o lou nofoa ofisa, faʻapea o le na o le fetuunai o le a faʻamalolo ai le tiga?Pe na e mafaufau ea pe sili atu nofoa palasitika ofisa, a'o mataga, nai lo nofoa kofe i Starbucks?E mafai ona tatou faʻaogaina polokalame faʻatekonolosi e tusi ai se uo i le faitau afe o maila le mamao o se nofoa ofisa, ae le mafai ona tuʻuina atu e le tasi i le isi le nofoa moni atoatoa, aisea na matua vevela ai le 1980s ergonomics?Pe na latou mafaufau e uiga i le mamanuina o le nofoa sili?

1

O le nofoa faʻamaonia muamua mo manaʻoga o tagata na faʻaalia i le 3000 TLM.E ui lava o le nofoa o loʻo i le ata o loʻo i luga e faitau afe tausaga e sili atu nai lo le nofoa faʻataʻoto muamua i Aikupito, o lenei nofoa, pe tusa o le 712 TLM, e maua ai le manatu o le faʻanofo laʻititi o le a fesoasoani e faapaleni le tino.

O ata ma faʻamatalaga o nofoa muamua i Aikupito anamua e foliga tutusa ma nofoa i aso nei: e fa vae, o le faʻavae, ma le tua i luga.Ae e tusa ai ma Jenny Pynt ma Joy Higgs, e tusa ma le 3000 TLM, o le nofoa na fetuunai ina ia sili atu le manuia o tagata faigaluega: e tolu ona vae, o se faʻavae concave, ma sa faʻasaga teisi i luma, e foliga mai e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o se samala.Na latou lomia faʻatasi le 5000 Years of Seating: Mai le 3000 BC i le 2000 AD.

2

I le aluga o nai afe tausaga na sosoo ai, sa tele suiga i le nofoa, mai le nofoalii o se tupu i le nofoa o se tagata mativa, o nisi e aoga, o nisi e sili atu ona teuteu, ma nai nofoa ua mamanuina faapitoa i le faamalositino i totonu. mafaufau.E leʻi oʻo i le 1850 na amata suʻesuʻe ai e se vaega o inisinia Amerika e tusa lava po o le a le tu ma le gaioiga, e mafai e le nofoa ona mautinoa le soifua maloloina ma le mafanafana o le molimau.O nofoa fa'apitoa nei ua fa'aigoaina o "nofoa pateni" ona ua pateniina e le au faufau.

 

O se tasi o mamanu fou o Thomas E. Warren o le centriped-spring nofoa, faatasi ai ma le faavae uʻamea ma le ie veveti, e mafai ona liliu ma faasipa i soo se itu ma na muamua faaalia i le London Fair i le 1851.

Fai mai Jonathan Olivares o le centripetal spring chair e iai vaega uma o le anofoa ofisa faaonaponei, vagana ai le lagolago fetuutuunai i le puimanava.Ae na maua e le nofoa ni manatu le lelei faavaomalo ona sa matua lelei ma manatu e le talafeagai.Jenny Pynt, i lana tala "The Patent Seat of the Nineteenth Century," o loo faamatala mai ai i le vaitaimi o Victorian, o le tu maualuga, saʻo, ma le le nofo i se nofoa ma se tua sa manatu i ai e aulelei, lotomalie, ma o lea o le amio mama.

E ui o le "nofoa pateni" na fesiligia, o le faaiuga o le 19 seneturi o le tausaga auro o le mamanu fou o nofoa.Ua faʻaaogaina e inisinia ma fomaʻi mea latou te iloa e uiga i gaioiga o le tino e fausia ai nofoa ofisa e talafeagai mo galuega e pei o suʻisuʻi, taotoga, faʻafouga, ma nifo.O lenei vaitau na vaʻaia ai le faʻaleleia o le nofoa: faʻasaga i tua ma le maualuga, ma foliga ergonomic e le mafai ona iloa seia oʻo i le silia ma le 100 tausaga mulimuli ane."E oo atu i le 1890s, ua mafai ona sii i luga le nofoa ulu ulu, tuu i lalo, taoto ma feliuliuai.""E leʻi oʻo i le ogatotonu o le 20th seneturi na faʻaaogaina ai nei mamanu mo nofoa ofisa," o le tusi lea a Jenny.


Taimi meli: Iuni-09-2023