6 mea e tatau ona e teuina i taimi uma i lau kesi

O lau kesi o lou avanoa lea i le galuega e te faʻamaeʻa uma ai au galuega e fesoʻotaʻi ma galuega, o le mea lea, e tatau ona e faʻatulagaina lau kesi i se auala e faʻaleleia ai le gaosiga, nai lo le faʻafefe i mea e faʻalavelave pe faʻalavelaveina oe.

 

Pe o e faigaluega i le fale pe i totonu o se ofisa, o mea nei e ono e tatau ona e teuina i taimi uma i lau kesi ina ia faʻatulagaina ma faʻaleleia le gaosiga.

 

Se nofoa ofisa lelei

O le mea mulimuli e te manaʻo ai o se nofoa le lelei.O le nofo i se nofoa fa'aletonu i le aso atoa e mafai ona i'u ai i le tiga i tua ma fa'alavelaveina ai oe mai le taulai atu i au galuega.

 

Se nofoa kesi leleie tatau ona tuʻuina atu le lumbar ma le pelvic lagolago e aveese ai le atuatuvale mai ou maso tua.Talu ai ona o le le lelei o le tu e mafai ona oʻo atu ai i le ulu poʻo le vaivai o maso, o se nofoa lagolago o se tupe faʻaalu aoga.

 

Ose fuafuaga o le laulau

 

O lisi tusitusia o mea e fai o ni fa'amanatu lelei o galuega e tatau ona e fa'amae'aina.E ui e masani ona e faʻaogaina le kalena i luga ole laiga e tusi ai aso taua ma e leai se faʻaletonu o fuafuaga i luga ole laiga, e mafai foi ona fesoasoani le i ai o taimi e gata ai, tofiga, telefoni, ma isi faʻamanatuga e tusia i luga o pepa.

O le teuina o se lisi tusitusia o mea e fai i tafatafa o lau kesi e mafai ona fesoasoani ia te oe e tumau ai i le galuega, faamanatu ia te oe mea o loʻo oʻo mai, ma fesoasoani e faʻaumatia le avanoa o se faʻasologa o mea sese. 

 

O se lomitusi uaealesi

 

Atonu e iai taimi e mana'omia ai ona e lolomi se mea.E ui o le tele o mea uma e faia i luga o le initaneti i aso nei, mai le faʻatauga e faʻapipiʻi au lafoga, e iai lava taimi e te manaʻomia ai se lomitusi.

O le alu e leai ni pepa e lelei tele mo le si'osi'omaga, ae a e mana'omia le lolomiina o se pepa e lafo i se fale faigaluega pe e te mana'o e fa'asa'o ma se pepa ma se peni, e sau le lomitusi uaealesi.

 

O le lomitusi uaealesi o lona uiga o le tasi le uaea e fa'alavelave.E le gata i lea o loʻo i ai nisi taugofie, sili ona lelei filifiliga i fafo.

 

Se kapoti faila po'o se faila 

 

Fa'atulaga mea uma i se nofoaga e tasi ma se kapeneta faila. Atonu e iai taimi e iai ni au pepa taua e pei o lisiti po'o lisiti totogi e te mana'omia e taofi ai mo le lumana'i.

Ina ia aloese mai le leiloa o nei pepa, aumai se kapoti faila poʻo se pusa faʻapipiʻi e teu ai pepa taua.

 

O se masini malo fafo

 

Fa'asao i taimi uma faila taua!Afai e te fa'alagolago i lau komipiuta mo le tele o au galuega, e taua tele le toe fa'aleleia o faila taua ma pepa pe a le manuia au meafaigaluega.

O ta'avale malo i fafo i nei aso e taugofie mo le tele o avanoa e teu ai, e pei o lenei ta'avale fafo e maua ai le 2 TB avanoa.

 

E mafai foi ona e filifili mo se auaunaga e teu ai ao e pei o Google Drive, DropBox, poʻo iCloud, ae matou te fautuaina pea se HD fafo faʻapitoa i le tulaga e te le maua ai le avanoa i au faʻamatalaga i luga ole laiga pe tatau ona e manaʻomia le avanoa i lau galuega pe a e leai se feso'ota'iga initaneti avanoa.

 

O se telefoni e fa'atauina ai le telefoni

 

E te le mana'o e maua oe ile telefoni ua mate ile taimi faigaluega.E tusa lava pe e te faigaluega i se ofisa e faʻafefe ai le faʻaaogaina o lau telefoni i taimi o pisinisi, o le mea moni e oʻo mai mea ma e ono tulaʻi mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e ono manaʻomia ai le vave oʻo atu i se tasi.

E te le mana'o e maua e aunoa ma se paoa i le ogatotonu o lau aso faigaluega ina ne'i tula'i mai se mana'oga, o lea e aoga ai le tu'u o se USB po'o se fa'amau puipui i luga o le kesi i taimi uma.


Taimi meli: Nov-02-2022