O le suiga o le nofoa o le ofisa

Sa mafai ona matou fai atu i lo matou pule e malolo mo se vaiaso mai le galuega ona sa matou mimilo o matou ua e talanoaina ai galuega ma a matou uo ona o le tele o matou nofoa.Ae ona o Thomas Jefferson, le peresitene lona tolu o le Iunaite Setete, sa leai se avanoa faapena.

1

I le 1775, na taulai atu ai le mata o Jefferson i le nofoa o Windsor i le fale, na ia tilotilo i le nofoa o Windsor ma maua ai se manatu:

2

O le nofoa lea a Jefferson's Modified Windsor.I le tepa muamua, e le tele se suiga.O le mea moni o lenei nofoa e lua ona nofoa, faʻatasi ma le uʻamea totonugalemu, tuʻu pulley i totonu o le tootoo i le va o le taimi nei toe foliga, iloa le aafiaga o le vaega pito i lalo o loʻo faʻamautu, o le afa pito i luga e taamilo.Na fanau mai le muamua o le nofoa taamilo, ma ua le toe popole tagata i le mimilo o latou ua.

Ae e matua mamao lava ma le nofoa taamilo - poʻo le sili atu, le nofoa o le ofisa - lea matou te faʻaalu ai le valu itula i le aso.Le itiiti ifo ma le tasi le fausaga autu o loʻo misi - o le uili.
O ai na sau ma le manatu o le faapipiiina o uili i vae o le nofoa?E tatau la ona tatou fa'ase'e solo ma taumafai ia sili atu ona aoga ma aua lava ne'i tu?
O le isi tagata e ta'uta'ua i le lalolagi, o le tamā o le evolusione, o Charles Robert Darwin.

3

O le suiga o fale gaosi oloa na aumaia ai le atinaʻeina malosi o le tamaoaiga fou, ma faʻalauteleina pisinisi o latou teritori ma pisinisi e ala i le faʻalagolago i nofoaafi talafeagai.Ona mafaufau lea o Bosses: Pe le sili atu ea le aoga o le faʻaaogaina o taimi malaga e nofo ai i lalo ma faʻauma ni pepa?

O lea na sau ai Thomas Warren i pisinisi.O lana Kamupani, The American Chair Company, na gaosia se nofoa nofoaafi na faʻapipiʻi faʻafouina puna i totonu o nofoa nofoa e faʻafefe ai le teteʻe o le nofoaafi.E tatau foi i tagata faigaluega ona galulue i nofoaafi.

I luga o lenei faavae, na fatuina ai e Thomas Warren le nofoa muamua o le ofisa moni o le talafaasolopito.E toetoe lava o vaega taua uma o lo tatou nofoa ofisa fa'aonaponei -- e liliu, e fa'ase'e, ma e malu lona nofoa.

4

O le manatu e faapea o le nofo lelei e taitai atu ai i le paie sa lauiloa i le 1920s.

5

O se tamaloa e igoa ia William Ferris na laa i luma e faafaigofie mea.Na ia mamanuina le DO/More Nofoa.Va'ai i le ulutala tele i luga o lenei pepa lautele.O le a le ituaiga tagata e nofo i lenei nofoa?"Fou, fiafia, toaga ma aoga" tagata faigaluega ofisa.

E manino lava o se maketi tiga tulaga mo galuega le lelei ma faʻamaʻi galuega.

O manatu faatekonolosi ua suia.O le suʻesuʻega o le va fealofani i le va o le tagata ma le masini na oʻo i lona tumutumu i le taimi o le Taua Lona Lua a le lalolagi aʻo faʻatupulaia le taua o pisinisi.Ina ua mae'a le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ua le toe avea le "ergonomics" ma se upu fa'atauva'a, ae o se upu talafeagai i so'o se matata.

6

Ma o lea, i le 1973, na fanau ai se nofoa ofisa.

O le tulaga malamalama o lenei nofoa e fa'alagolago i le: fa'alalo ulu, se nofoa fa'ae'eina ma se pulley, fa'ata'ita'iga pupuu ma mautu, lanu susulu.E faʻaaogaina foʻi e le au faʻataʻitaʻi sitaili susulu i kesi, masini lomitusi ma isi mea faʻapitoa mo le ofisa, ma le faʻamoemoe e liliu le ofisa i se parataiso, o se fufulu faʻagogo.

Nofoa ofisaua faia le tele o suiga e faavae i luga o le taamilosaga, pulley ma fetuunaiga maualuga o nei fausaga faavae talu mai lena taimi, ma ua avea ma o tatou nofoa ofisa i le taimi nei.


Taimi meli: Iul-01-2022